Ja tez mam w planach się nie pojawić :szeroki_usmiech
[O2FL] Głośna praca tylnej wycieraczki w kombi
Zwiń
X
-
[O2FL] Głośna praca tylnej wycieraczki w kombi
Witam,
Problem jak w temacie. Gdy tylna szyba jest mokra od deszczu, to pierwsze przetarcie jest ciche - najwyraźniej jest wystarczający 'poślizg'. Potem - gdy na szybie jest tylko 'mgiełka' lub pojedyncze krople wody - każdy 'start' ramienia wycieraczki wiąże się z takim stuknięciem - nie wiem jak to inaczej określić. Przy czym nie zauważyłem, żeby ramię poruszało się wolniej, z większym oporem niż na mokro. Też tak macie?
Pozdrawiam.Maciej 'Gawronik' Gawroński
[center:5414c7789e]Cappucino Octavia IIFL Combi 2010r. 2.0 TDI CFHC - moja ci ona
Silver Fabia IIFL Hathback 2011r. 1.6 TDI CAYB - żony[/center:5414c7789e]
-
-
m.g, myślę, że nie w tym problem. Wycieraczka po szybie nie skacze, a pióro zmieniłem niedawno na nowy oryginał. Przed zmianą było tak samo.
Zauważyłam natomiast, że ramię wycieraczki ma jakby luz. W sensie jak się weźmie (uchwyci) ramię, to można nim wykonać niewielkie ruchy w górę i w dół szyby - skok ok. 6cm na końcu pióra. Jak się przyjrzeć, to wygląda na to, że sama ośka, do której jest ramię przykręcone, ma jakiś luz i daje się obracać w silniczku... Czy to tak powinno być, też tak macie?
Kurcze, chyba nie obejdzie się bez demontażu silniczka, rozebrania go i oględzin... Z tego, co widziałem na fotkach, to wizualnie jest inny, niż w OI, ale wydaje się, że rozstaw mocowań ma taki sam. Ciekawe, czy dałoby radę zamiennie zastosować silniczek z OI...Maciej 'Gawronik' Gawroński
[center:5414c7789e]Cappucino Octavia IIFL Combi 2010r. 2.0 TDI CFHC - moja ci ona
Silver Fabia IIFL Hathback 2011r. 1.6 TDI CAYB - żony[/center:5414c7789e]
Komentarz
-
Komentarz